Kritiek

Kritiek op de biografie over Ester Vergeer

Zoals bij elk boek, is er zeker kritiek geuit op de biografie van Ester Vergeer.

Online casino's

De eerste en belangrijkste kritiek is dat de schrijver van de biografie heeft geschreven onder een pseudoniem. De schrijver is niet bekend. Dan vraag je je af: Hoe heeft de schrijver zo veel informatie over Ester Vergeer kunnen verzamelen?

Er staan zoveel persoonlijke details in, die overigens op een zeer zoetsappige manier zijn verteld. Daardoor vraag je je af wie de schrijf eigenlijk is? Het kan niet anders dan dat de schrijver een persoon is die heel dicht bij Ester staat of stond. Weet Ester Vergeer zelf wie deze biografie over haar heeft beschreven.

Het tweede aspect wat je je afvraagt bij het lezen van deze biografie, is of hetgeen wat is beschreven over Ester Vergeer op de waarheid is berust. Of is het onzin en het meeste een leugen? De hoeveelheid informatie en vooral de diepgaande informatie over dingen die zwaar privé zijn en vaak zeer geheim worden gehouden door mensen, doet je afvragen of er hier en daar geen dingen zijn verzonnen om het verhaal sappiger te maken.

Toen er een reactie van Ester Vergeer op de biografie naar buiten werd gebracht, bleek dat Ester zelf niet op de hoogte was dat er een biografie over haar is geschreven. Bovendien zou ze dit boek nooit hebben goedgekeurd. Ze zegt dat het vol leugen staan. Om haar standpunt te onderstrepen, heeft ze de uitgever voor de rechter gedaagd, met als belangrijkste reden dat het boek compleet zou zijn gebaseerd op leugens over haar als persoon.

Niets eens zo zeer de claim van Ester dat het boek gebaseerd zou zijn op leugens (want dat zou iedereen zeggen), maar vooral dat ze de uitgever voor de rechter sleepte, laat zien dat de inhoud van de biografie zeer waarschijnlijk niet op de waarheid is berust. Uiteindelijk heeft de rechter Ester vrij snel in het gelijk gesteld en de verkoop van het boek verboden. De uitgever kon de rechter niet overtuigen van het feit dat de inhoud van het boek wel op de waarheid was berust. Bovendien is de schrijver van het boek geheim gebleven, ondanks herhaaldelijke vragen van Ester Vergeer en haar advocaat om de naam bekend te maken. Wanneer het boek gebaseerd zou zijn op leugens, heeft de schrijver namelijk ernstige smaad op het persoon van Ester Vergeer verspreid.

Bovendien heeft Ester Vergeer in een interview aangegeven geen idee te hebben wie zulke dingen over haar zou kunnen schrijven. Dit geeft aan dat het waarschijnlijk geen persoon is geweest die dichtbij Ester Vergeer staat of stond. Wanneer de schrijver geen persoon is die dichtbij Ester Vergeer staat of stond, kon de schrijver nooit zulke privé informatie over Ester Vergeer weten.

Dit maakt de geloofwaardigheid van het boek ontzettend laag. Het boek is uit de winkels gehaald, uit opdracht van de rechter. Het boek wordt niet meer gelezen. De enige reden waarom het boek zou kunnen zijn geschreven, is om Ester in een slecht daglicht te stellen. Maar waarom zou iemand zoiets doen?

 

Posted on